Veelgestelde vragen

Over wasmachines en Calgon

U kunt Calgon in iedere was gebruiken om de beste kalkaanslagpreventie te verkrijgen. Voeg gewoon de aanbevolen hoeveelheid voor de waterhardheid in uw regio toe in het hoofdwasvakje van de wasmiddellade, boven op het wasmiddel. Calgon gaat meteen werken zodra het water begint te stromen. U vindt de doseringsadviesen op de verpakking.

1. Hoe weet ik hoe hard het water is in mijn gemeente?

U kunt hiervoor contact opnemen met uw waterleidingbedrijf. Zij kunnen u vertellen of er in uw woonplaats sprake is van zacht, medium of hard water.

2. Wanneer moet ik Calgon gebruiken?

Wij raden aan Calgon te gebruiken als u in een regio met medium tot hard water woont (vanaf 8° Duitse hardheid). Om de waterhardheid in uw gemeente op te vragen kunt u contact opnemen met uw waterleidingbedrijf.

3. Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken?

Met Calgon heeft u slechts de hoeveelheid wasmiddel nodig die wordt aanbevolen voor zacht water in het gekozen wasprogramma en de soort stof. Dus kunt u in totaal tot wel 25% besparen op de hoeveelheid wasmiddel die u gebruikt.

4. Mag Calgon ook in andere apparaten worden gebruikt?

Nee, alle Calgon-producten hebben een specifieke formule die uitsluitend in wasmachines kan worden gebruikt, bij elke was en op alle temperaturen.

5. Zijn uw vragen nog niet beantwoord?

Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.

6. Wat zijn precies de voordelen van Calgon?

Allereerst: Wij raden Calgon aan in de gebieden in Nederland waar sprake is van medium en hard water. Calgon verlengt de levensduur van wasmachines, doordat het kalkaanslag op de vitale delen van de machine tegengaat. Daarnaast bezuinig je met Calgon op je energierekening omdat wasmachines met kalkaanslag meer energie verbruiken. Ook is je schone was automatisch vrij van kalkdeeltjes waar sommige mensen allergisch voor kunnen zijn.

7. Kan ik ook azijn gebruiken als ontkalker voor mijn wasmachine, ipv Calgon?

Een ontkalkingsmiddel zoals azijn is vaak niet voldoende om alle kalk te verwijderen in een verkalkte wasmachine. We raden Calgon aan omdat we weten dat voorkomen beter is dan genezen.

8. Ik heb een [merk] machine. Heb ik Calgon nodig?

Wij raden Calgon aan in de gebieden in Nederland waar sprake is van medium en hard water. Op de verpakking van Calgon ziet u ook dat het gebruik van Calgon wordt ondersteund door bekende wasmachine-fabrikanten zoals Whirlpool, Bosch, Siemens, AEG en Bauknecht.

9. Wanneer moet ik Calgon gebruiken?

U moet Calgon in iedere was en op alle temperaturen gebruiken om de beste kalkaanslagpreventie te verkrijgen. Doe gewoon de aanbevolen hoeveelheid Calgon in het hoofdwasvakje van de wasmiddellade, boven op het wasmiddel. Calgon gaat meteen werken zodra het water begint te stromen.